Firefox Private Tab

Firefox ima ugrađenu opciju Private Window koja kada je pokrenete otvara novi prozor u privatnom modu, što znači da sve što budete radili u tom prozoru neće se čuvati. Dakle nema coocies-a, nema history-a , search history-a, download history-a ni temp fajlova.

Svejedno ovaj način surfovanja vas ne čini anonimnim na internetu već samo na vašem kompjuteru.

Firefox add-on Private Tab je poput private window-a ali u normalnom modu. Ovaj dodatak vam omogućava da otvorite novi TAB u privatnom modu. Dakle ne morate otvarati novi firefox prozor.

Kada kolačići nisu dostupni tada ste automacki izlogovani sa svih sajtova.

Razlog zbog kojeg sam odlučio da napišem ovaj post je zaštita vaših naloga. Veorvatno ste već naleteli na sajtove koji automacki sami sebe lajkuju, share-uju nešto na vaš Facebook zid ili Tweet-uju neki članak BEZ vaše dozvole. Ova metoda nije 100% sigurna li je svakako korak ka bezbednijem surfovanju.

Ukratko, ukoliko želite da otvorite neki link koji smatrate sumnjivim jednostavno kliknite na njega desnim klikom i otvorite ga u novom private tabu, i taj sajt neće biti u mogućnosti da se automacki poveže sa bilo kojim vašim nalogom, i neće biti upisan u vaš history. Samim tim ni zlonamerne skripte neće moći da vršljaju po vašem nalogu…

link

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-Spam pitanje: