Joli OS / Cloud Drive

Joli Cloud je mogućnost postavljanja podataka na internet tako da vam mogu biti na raspolaganju bilo kada i bilo gde. Za razliku od Dropbox-a, Google Drive-a, Ubunu ONE-a, Sky Drive-a, Joli Cloud nudi mogućnost da se preko njega povežete sa svim gore navedenim virtualnim drajvovima i da njima upravljate kao hard diskovima. Takođe nudi i povezivanje sa raznim mrežama koa što su: Facebook, Twitter, Youtube, Vimeo, 9Gag i slično. Tako da dobijate sve vaše naloge povezane u jedan ,a na istom tom sajtu možete pregledati svaki od njih u malo drugačijem interfejsu.

Malo zvuči zbunjujuće a zapravo je vrlo praktično.

Pošto su bili svesni da je njohov tim uradio nešto do tada neviđeno, odlučuju se da naprave Linux baziran na Ubuntu-u ali za slabije kopjurete, samim tim dostupan je samo u 32-bitnoj verziji. Postoji i mogućnost instalacije pored Windows-a.

Ovaj projekat je prekinut 2013 godine u Decembru ,kada je Ubuntu izbacio 13.10 verziju.

Joli OS je sada još uvek dostupan za Download ,ali nije više podržan od strane Joli tima. Ovo ne treba da vas uzbuđuje jer, Joli OS je bio prilično ograničen ,mada vrlo povoljan za monitore od 10 inča ili notebook računare starije generacije. Velika mana ovog sistema je da nakon boot-ovanja morate imati konstantnu internet konekciju inače se sistem neće pokrenuti ,već će čekati da se konetujete.

Ceo Joli OS sistem je zapravo Web Broser koji otvara stranicu Joli Cloud-a, tako da SVE ove mogućnosti su vam dostupne na dole navedenoj stranici. Bilo koji operativni sistem da imate Joli Coud i njegove mogućnosti će vam uvek biti priruci.

Joli OS propada ,ali Joli Cloud je napredovao ,ove godine su izbacili tzv Joli Cloud 2 ,tojest to je poboljšana prva verzija. Tako da sada imate mnogo više opcija i prilično je elegantnog i praktičnog izgleda.

Joli Cloud podržava i Facebook i Google+ naloge tako da se možete na njega registrovati i putem tih naloga. Mada preporučujem da napravite njegov orginal nalog pa se potom povežete sa ostalim mrežama.

Povežite sve svoje naloge u jedan i uštedite vreme na logovanju u svaki posebno ,ulogujte se u Joli Cloud i vaši nalozi će vam biti dostupni i na Desktop kopjuteru, Laptop-u, Notebook-u, Tablet-u, Mobilnom telefonu. Sve na jednom mestu i svugde sa vama 🙂

Na linku dole možete pogledati njihov oficijelni sajt, i video klip koji pokazuje kako Joli Cloud funkcioniše.

link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-Spam pitanje: