Kako NEdozvoliti da WhatsApp deli vaše informacije sa Facebook-om

Ukoliko koristete WhatsApp verovatno vas je ovih dana obavestio o promeni politike privatnosti. Sa njom naravno morate da se složite kako bi mogli da nastavite da koristite ovu aplikaciju. Promena u politici privatnosti je u tome da će WhatsApp proslediti informacije sa vašeg WhatsApp-a Facebook-u uključujući i vaš broj telefona (ne zaboravite da je Facebook kupio WhatsApp 19. Febroara 2014 godine), u teoriji Facebook neće prosleđivati vaš broj mobilnog trećim licima (ostale informacije HOĆE), ali to možete da sprečite.

Prilikom prihvatanja (neprihvatljivih) uslova korišćenja, znači pre klika na AGREE povucite tekst dole i kliknite na read link, pojavićevam se checkbox “Share my WhatsApp account information with Facebook.” koji je ODKVAČEN, ugasite ga i onda kliknite na AGREE.

 

Ako ste već kliknuli AGREE, imate 30 dana (od dana kada ste kliknuli AGREE) da se predomislite. Idite u Settings > Account i nađite Share my account info i ugasite checkbox.

Kada prođe ovih 30 dana, opcija da se predmislite će nestati i vaš broj će biti prosleđen Facebook-u i možete se samo nadati da ga FB neće proslediti nekom trećem licu. Ili možete promenit broj mobilnig. Čak i ako obrišete WhatsApp profil nećete izbrisati broj iz njihove baze, jer ste se tako složili (AGREE).

 

Izvorni tekst (ne snosim ogovornost za prevod)

WhatsApp – Oficijelno obaveštenje

Kompletne vesti o promeni polikite privatnosti WhatsApp-a – Oficijeni sajt

 

Pričitajte još:

Telegram

Definišite svoju privatnost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-Spam pitanje: