Maxthon

Maxthon je jedan od manje poznatih web browsera. Postoji verzija za sve operativne sisteme i ima prilično jak i aktivn tim programera za sobom. Programerski tim je konstantno u komunikaciji sa korisnicima i gleda da svima ugodi. Maxton je jedan od naj praktičnijih browsera upravo zbog ovakvih osobina.

Pošto je na Windows-u prikupio korisnike i prešao i na Mac (iPhone), zatim na Android, a potom i na Linux.
Maxthon za Linux je njihov novi projekat započet 2013 godine, a beta verzija je izbačena decembra iste godine. Po poslednjim vestima prva stabilna verzija izlazi 25.03.2014. Baziran je na Chomium-u tako da liči na Google Chrome ,ali svoje glavne opcije je zadržao, i dalje je naj brži browser.

Njihova glavna a ne jedina vrlina je Maxthon Cloud, što znači da nude opciju online čuvanja vaših bookmark-ova, history-a, najčešće gledanih stranica i tako dalje, naravno imate potpunu kontrolu nad ovim stavkma ,tako da ne morate sve čuvati.

Jedan njihv projekat na kojem je posle baziran moj projekat One click faster, je sidebar u Maxthonu  (dostupan samo u windows verziji). Ovaj vertiklani red od dvatesetak pixela sa desne strane ekrana je jako praktičan i vidljiv je pored svakog prozora kojeg ovorit ,pa čak i u full screen-u. Prvo vam se čini da mseta, a noda se uklopi u svkodnevni rad na kompjuteru. Nadam se da ce ova opcija biti uskoro dostupna i na Linux-u. Ova nazovimo traka sadrži ikonice koje vode do stranice koje ste prethodno postavili ,tako da klikom na ovu ikonicu u isto vreme pokrećete i browser i stranicu. Dakle štedite vreme na otvaranju browsera i klik na bookmark bar.

Evo kako Maxton izgleda:

Windows:

 

 

link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-Spam pitanje: