O sajtu

Ideja koja je pokrenula kreiranje ovog sajta je rođena još 2003 godine, sajt je ujedno bio i moj prvi projekat urađen u HTML-u. Kasnije kako je internet napredovao, odlučio sam da pređem na WordPress, ipak nisam profesionalni web-dizajner pa je Worpress sajtu dao profesionalniji oblik.

Od početka filozofija je bila da ljudima olakšam pretraživanje interneta i potragu za programima potrebmin za svakodnevni rad. Danas večinom ljudi imaju već svoju naviku i listu programa koje koristi, međutim uvek treba tragati za novim i boljim rešenjima.

Na ovom deliću interneta možete pronaći bestplatne i pretežno open source programe, kako za Windows tako i za Linux. Trudim se da uravnotežim balans između ova dva operativna sistema i omogućim svojim posetiocima da uživaju u njihovim aktivnostima na kompjuteru podjednako u oba operativna sistema. Možete pronaći alternativne programe za Linux i upoznati bestplatne slobodne programe za Windows.

Sajt ne sadrži linkove ka piratskom, komercialnom i softveru koji zahteva bilo koji oblik naknade, ovde je SVE bestplano.

Internet, Linux, Windows and all free!

Ako vas interesuju detalji o filozofiji i nastanku ove strance pogledajte sledeći post:

Budi Ubuntu – Post za upoznavanje 😉