Encrypt Text Free

Encrypt Text Free je program za kripciju teksta na android uređajima. Služi kao alternativa ukiliko ne želite ili niste u mogućnosti da koristite sigurnije programe za komunikaciju ili želite da sačuvate neki tekstualni fajl sa poverljivim informacija.

Ovaj program za razliku od mogobrojnih je vrlo jednostavan za korišćenje, interfjest je izuzetn dobar i vrlo lako i brzo možete kopirati ili kriptovati tekst.

Postoji mogućnost pre-dodatih lozinki, odnosno da upišete lozinku jednom i da je pozovete kada vam je potrebna, tako da je ne morate unositi svaki put prilikom kripcije ili dektipcije teksta.

Koristi AES 256 enkripciju, koja je jedna od najpoznatijih i najzastupljenijih u današnje vreme. Naravno i ovde važi pravilo da bi šifra trebala da bude što duža i što komlikovanija (velika-mala slova, “#$%, brojevi…).

Nakon unošenog teksta ili nalepljenog teksta kliknite na ključ i pojaviće vam se obrazac za unos šifre. Kod dekripcije je princip isti, nalepite kod i kliknite na ključ, program će sam prepoznati da je u pitanju kriptovan tekst i ponudiće vam obrazac za šifru (naravno ukoliko je tekst kriptovan ovim programom).

Ovaj program NE može dektiptovati tekstove koji nisu u njemu i kriptovani pa makar da je u pitanju ista enktipcija.

Prevod reči:

Koristio sam reči koje su dole navedene, svaka od njih može da ima šire značenje a ja sam ih preveo u skladu sa ovim tekstom i tako da svako može da ih razume. Ako imate primedbe na prevod slobono komentarišite.

Kripcija ili enkripcija – zaključavanje – kodiranje

Dekripcija – otključavanje – dekodiranje

Videćete da na Google Play-u ima i kupovna verzija ove aplikacije. Autor ovog programa kaže da je u pitanju ista apliacija ali BEZ reklama. Ovo sam naveo samo da znate da nemate nikakava ograničenja ili slabiju zaštitu u odnosu na kupovnu verziju. Dakle razlika je SAMO u tome što FREE verzija ima reklame.

dwld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-Spam pitanje: